24 Haziran 2014 Salı

"Deniz Tanrıçası-P.C CAST" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Deniz Tanrıçası
Özgün Adı: Goddess Of The Sea
Seri Adı: Tanrıça Serisi
Kitap Yazarı: P.C Cast
Çevirmen Adı: Sevinç Tezcan Yanar
Sayfa Sayısı: 447
Yayınevi: Pegasus Yayınları



Arka Kapak

GECE EVİ SERİSİNİN YAZARI P.C. CAST'TAN TUTKUNU OLACAĞINIZ YEPYENİ BİR SERİ

TANRIÇA SERİSİ'NİN BİRİNCİ KİTABI
DENİZ TANRIÇASI

"Kim bir tanrıça olmak istemez ki?.. Buradaki ilginç aşk hikâyeleri keskin karakterler ve zekice diyaloglarla dolu."
Romantic Times

25. doğum gününü dairesinde tek başına geçiren Hava Kuvvetleri Teğmeni Christine Candy tek bir dilek diler: Hayatında birazcık sihir olmasını... Biraz fazlaca şampanya içtikten sonra, bir çılgınlık yapar ve bir tanrıça çağırma ritüeli düzenler. Hayatının daha az sıradan olacağını ummaktadır, ama büyünün gerçekten de işe yarayacağını hiç düşünmemiştir!

"Deniz Tanrıçası kesinlikle bu zamana kadar okuduğum en farklı fantastik romans. Başından sonuna kadar, sürprizlerin hiç sonu yok. Kitapları o kadar keskin ki bir çocuk gibi imkânsıza inanma payı bırakıyor. Çok sevdim!"
Sharon Sala

"Fantastik tutkunlarının büyük zevk alacağı bir kitap."
Christopher Moore
"Aksiyon dolu, eğlenceli, fantastik bir eser. P.C. Cast klasik fantastik öğeleri unutamayacağınız bir hikâye içinde işlemiş. 
Kesinlikle tavsiye ediyorum."
K.D. Wentworth

"Eğlenceli, seksi… ilginç diyaloglar var. İyinin kötüye, modern kolaylıkların eski kültüre karşı savaşında bir parça Güzel ve Çirkin'i andıran bu seri sizi büyüleyici bir fantastik dünyaya taşıyacak."
Romance Reviewer



Benim Yorumum

      Kitap ilk önce bizim dünyamızda, günümüzde başlıyor. CC'nin doğum günü ve evinde yalnız başına film izleyip şampanyayla beraber tavuk yiyor. Ailesinden telefonla -daha ailesi kaç yaşına girdiğini bilmiyor- doğum günü hediyesi olarak tatil ayarlar. 
    CC, tıpkı arka kapakta yazdığı gibi hayatında biraz sihir ister ve toprak tanrıçası Gaea'tı çağırmak için bir ritüel düzenler. Ancak Gaea'nın o an yaptığı tek şey biraz ay ışığıyla kendini daha özel hissetmesi olur.

   İlk 70 sayfa falan yaklaşık olarak böyle geçiyor öyle çok aman aman çok önemli bir olay oldu denemez. Zaten kitap 3 kısımdan oluşuyor. 
   İlk kısımda yukarıda özet geçtiğim olay ve bir uçak kazasında CC'nin denize düşüp denizkızı Undine ile ruhlarının yer değiştirmesi anlatılıyor. 
   
   İkinci kısımda ise CC denizkızı olmuş bir biçimde kendini buluyor. Bir kayalıkta Sarpedon'nun tacizine uğruyor. Kendisi Undine'nin üvey erkek kardeşi. (Gel de küfretme. Kendisi kitabın en azmış insanı(aslında denizerkeği olması gerek ama kulağıma kötü geldi .s.s )olur bu arada) Undine/CC  Sarpedon'dan kaçmak için Gaea'ya sığınır ve ondan yardım ister. Gaea da ona her üç gece de bir suya girmesi ve gerçek aşkını bulması koşuluyla ayaklar bahşeder ve geçmişe gönderip insan hayatını yaşaması gibi bir ödül sunar. Eğer CC gerçek aşkını bulursa tamamen insan hayatı yaşayabilecektir.
    Undine/CC'yle ilgilenen erkeklerden bir diğeri ise Andras. Kendisi bir şövalye. Undine ile gerçekten ilgileniyor. Ama fazla maço. Cidden sinir bozucu maçonun teki. Kitapta sevmekle sevmemek arasında kaldığım tek karakter. Kadınları parasını arttırmak için kullanan ama aslında beyni yıkanan insancık. Ama yine de hem kendine acıtan hem de "Sen bu kitapta ne arıyorsun ya?" dedirttiren bir karakter. 
     Ve Dylan. Kendisi mükemmel kasları olan, maçoluktan tamamen uzak, fazlasıyla romantik ve fazlasıyla mükemmel olarak anlatılmış. Ama bence Undine/CC ile fazla vıcık vıcıklar. 

   Ve üçüncü kısımda ise bir aşk için verilen, tanrı ve tanrıçaların da karıştığı ufak bir savaş anlatılıyor. Tamam, duygusal bir bölüm. Ama ben ağlamadım. Bunu odunluğuma verirsek -ki Aynı Yıldızın Altında'da da ağlamamıştım. Senden Önce Bende de ise sadece gözlerim dolmuştu. Ama sadece bu kadar :p- kitabın aslında duygusal bir sonla sonlandığını söyleyebiliriz.

   Kitap evet ağır işliyor ama anlatımı akıcı. Dediğim gibi 70. sayfadan sonra olaylar gelişemeye başladığı için en başlar sıkıcılıktan ölüyordu. Daha sonra olaylar yavaş yavaş patlak verdi ama yavaşlıktan ölen bir hızla. Ama "Sıktı mı?" sorusunun cevabı kocaman bir HAYIR. Kesinlikle sıkıcı değil. 
   Gece Evi serisini okuyup da beğenmediyseniz ve bu kitap için de beğenmeyeceğinizi düşünüyorsanız cidden gaflete düşmüşsünüz. Kitap kesinlikle -hatta seri için de söylenebilir. Daha diğer kitaplarını okumadım ama konularına baktığımız da söylenebilir.- kesinlikle bir YA kitabı değil. Aslında kitap tarihi bir nitelik bile taşıyor. 

   Alıntılara geçmeden önce ufak bir uyarıda bulunayım. Kitapta cinsel olaylar ve objeler her ne kadar ikinci plana atılmış olursa olsun kitap kesinlikle +18 bir kitap. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...