8 Eylül 2014 Pazartesi

"Tutku-Lauren Kate" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Tutku
Özgün Adı: Passion
Seri Adı: Düşüş Serisi
Kitap Yazarı: Lauren Kate
Çevirmen Adı: Kübra Tekneci
Sayfa Sayısı: 373
Yayınevi: Epsilon Yayınları


Arka Kapak

YÜZYILLAR ARASINDA SAVRULAN TUTKU,
DÜŞÜŞ SERİSİNİN HAYRANLARINI KESİNLİKLE 
HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAK...

Luce, Daniel için canını verirdi.

Vermişti de. Hem de birçok kez. Zaman içerisinde, her defasında birbirlerinden kopmak zorunda kalacaklarını bilseler de Luce ve Daniel birbirlerini bulmaya devam etmişlerdi: Luce ölüyor, Daniel ise kalbi kırık bir halde tek başına kalıyordu. Fakat belki de bu şekilde olmak zorunda değildi...


Luce geçmiş yaşamlarında bir şeyin -ya da birinin- yardımcı olabileceğine emindir. Bu nedenle bu hayatının en önemli yolculuğuna çıkar... Daniel ile olan aşkına bizzat tanık olmak ve aşklarını sonsuz kılacak yolu bulmak için kendi geçmişine gider.
Cam, melekler ordusu ve Sürgünler, çaresiz bir şekilde Luce'u yakalamaya çalışmaktadır, fakat hiçbiri Daniel kadar çılgına dönmemiştir. Luce'la paylaştıkları geçmiş boyunca onu takip eden Daniel, Luce'un tarihi değiştirmesi halinde olabileceklerden korkmaktadır.
Çünkü asırlar boyunca süren sevgileri sonsuza dek alevlerin arasına hapsolabilir.



Benim Yorumum

   Üç-beş eksiği olmasa aşık olunacak kitap dediğim bu işte.
   Peki bu üç-beş eksik ne? Aslında tam olarak eksin denilemez. Tam anlamıyla bir sorun. Sorun ne mi? Luce'un beynini duyurucuların birinde kaybetmesi. Bir insan bu kadar mı düşüncesiz olur? İnsanın idrak etme kabiliyeti bu kadar mı düşük olur? Kafayı sıyırma noktasına geldim cidden. Ama sonunda biri beynini Luce'a geri vermeyi düşündü de gerçeği anladı.

 "Bazı insanlar tüm hayatlarını böyle bir aşkı arayarak geçiriyordu.
Luce ise buna sahipti."

 İşte Luce'un beyninin olduğunun kanıtı. Bir yerlerde Daniel'in işinin zor olduğunu da kabul etmişti. Onu not almayı unutmuşum :(
 Luce'nin ergen tirpleri geçince kitap daha güzel bir hal aldı. Daneil'e kanım ısındı. (Neymiş asla asla demiycekmişsin.) Adamın o kadar acı çektiğini görünce bir garip oldum acıdım adama. Ayrıca kitapta onun bölümleri de vardı. Luce'u ararken yaşadıkları falan. 
 Ama kitabı sevmemi sağlayan unsur bu değil. Böyle anlatamam yani merakım giderilince içim içime sığmadı. O derece mutlu oldum. Kitabı sevmemin nedeni kesinlikle sonuydu.

  Luce ikinci kitabın sonunda duyurucunun tekine atlayıp herkesi arkasında ağzı bir karış açık şekilde bırakmıştı. Sonra hepsi kendine gelip Luce'yi aramaya başlıyorlar. Miles, Shelby, Daniel, Cam, Molly... Luce bir duyurucudan bir duyurucuya, Daniel bir duyurucudan bir duyurucuya  böyle Rusya'ya, İngiltere'ye, Çin'e oraya buraya, şu zaman bu zamana gidiyor ve ops... başı belaya giriyor. Sonra da lanet hakkında o kadar çok şey öğreniyorsunuz ki böyle kitabı al bağrına bas, etrafta mal mal taklalar at, tüm gün sırıt. Sanırım kitabın neresini sevdiğimi anladınız :DD
  Kitap özet olarak böyle. Düşüncelerim de öyle. Dili de iyiydi. Çevirmen de iyi çevirmişti. Başları bu kadar sıkıcı olmasa ve Luce bu kadar salak davranmasa beşlik kitap işte. O üç-beş eksik bunlar.





4 yorum:

  1. Bu seride en sevdiğim karakter Cam. Kötü çocuk havalarından sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bu kitapta da biraz fazla gözükeydi ya. Hasret kaldım :DD Gözüktüğü yerde de bi vurdu bi vurdu beni :(
      Haklısın kötü çocukları kim sevmez ki? :DD

      Sil
  2. Ay üç beş eksiği okumadım heyecanı kaçmasın diyee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyecanı kaçıracak bir şeyden bahsetmedim ki :)) Ya da bahsetmemeye özen gösterdim. Kişiden kişiye değişir tabi :) Üç-beş eksik dediğim de Llce'un başlarda ne kadar az akıllı davrandığıydı :DD

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...