24 Haziran 2014 Salı

"Deniz Tanrıçası-P.C CAST" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Deniz Tanrıçası
Özgün Adı: Goddess Of The Sea
Seri Adı: Tanrıça Serisi
Kitap Yazarı: P.C Cast
Çevirmen Adı: Sevinç Tezcan Yanar
Sayfa Sayısı: 447
Yayınevi: Pegasus Yayınları



Arka Kapak

GECE EVİ SERİSİNİN YAZARI P.C. CAST'TAN TUTKUNU OLACAĞINIZ YEPYENİ BİR SERİ

TANRIÇA SERİSİ'NİN BİRİNCİ KİTABI
DENİZ TANRIÇASI

"Kim bir tanrıça olmak istemez ki?.. Buradaki ilginç aşk hikâyeleri keskin karakterler ve zekice diyaloglarla dolu."
Romantic Times

25. doğum gününü dairesinde tek başına geçiren Hava Kuvvetleri Teğmeni Christine Candy tek bir dilek diler: Hayatında birazcık sihir olmasını... Biraz fazlaca şampanya içtikten sonra, bir çılgınlık yapar ve bir tanrıça çağırma ritüeli düzenler. Hayatının daha az sıradan olacağını ummaktadır, ama büyünün gerçekten de işe yarayacağını hiç düşünmemiştir!

"Deniz Tanrıçası kesinlikle bu zamana kadar okuduğum en farklı fantastik romans. Başından sonuna kadar, sürprizlerin hiç sonu yok. Kitapları o kadar keskin ki bir çocuk gibi imkânsıza inanma payı bırakıyor. Çok sevdim!"
Sharon Sala

"Fantastik tutkunlarının büyük zevk alacağı bir kitap."
Christopher Moore
"Aksiyon dolu, eğlenceli, fantastik bir eser. P.C. Cast klasik fantastik öğeleri unutamayacağınız bir hikâye içinde işlemiş. 
Kesinlikle tavsiye ediyorum."
K.D. Wentworth

"Eğlenceli, seksi… ilginç diyaloglar var. İyinin kötüye, modern kolaylıkların eski kültüre karşı savaşında bir parça Güzel ve Çirkin'i andıran bu seri sizi büyüleyici bir fantastik dünyaya taşıyacak."
Romance Reviewer

"Gölge Öpücük-RICHELLE MEAD" Kitap Yorumu




Kitap Adı: Gölge Öpücük
Özgün Adı:  Shadow Kiss
Seri Adı: Vampir Akademisi Serisi
Kitap Yazarı: Richelle Mead
Sayfa Sayısı: 428
Çevirmen:  Yeliz Üslü
Yayınevi: Artemis Yayınları




Arka Kapak


          St. Vladimir Akademisi'nde bahar dönemiydi. Rose Hattaway'in mezuniyeti yaklaşmıştı. Ancak Mason'ın ölümünden beri toparlanamamıştı Rose. Geçmiş hesaplar yakasını bırakmıyor ve bu durum derslerine konsantre olmasını engelliyordu. Dahası, en yakın arkadaşı Lissa'yla ilgili korkunç ve önlenemez düşler görüyordu.

         Fakat hepsinden önemli bir şey vardı. Rose aşıktı! Hem de hocası Dimitri'ye… Bu seferki gelip geçici bir şey de değil, düpedüz aşktı. Peşindeki Strigoiler'in saldırısıyla ortalık karışacaktı. Rose, hayatını değiştirecek bir yol ayrımındaydı. Ya en yakın arkadaşını koruyacak ya da aşkın peşinden gidecekti.

Vampir Akademisi'nde hiç olmadığı kadar korkunç ve karmaşık bir ders yılına hazır olun! 




Benim Yorumum


          Öncelikle yorumum neden bu kadar gecikti? İlk nedenim gerçekten zorlandığım sınavlarım ikincisi üşengeçliğim ve her zamanki gibi uyku ihtiyacımın ağır basması. Bunun için gerçekten özür dilerim :DD

               Hemen uyarıyım bolca spoilderli bir yorum olacak. Çünkü gerçekten spoildersiz nasıl bu kitabın yorumunu yaparım bilmiyorum. Yaparsamda -ki biraz sonra yapacağım gibi- gerçekten kısa olur :DD. Bu yüzden ağır spoilder yemek istiyorsanız veya kitabı okumayanlara ısrarla anlatmayacaksanız spoilderli kısımları okumanızda hiç bir sorun yok :DDD
      

23 Haziran 2014 Pazartesi

"Bukre-KAHRAMAN TAZEOĞLU" Kitap Yorumu

                            

                            
Kitap Adı:  Bukre
Kitap Yazarı: KahramanTazeoğlu
Yayınevi: Destek Edebiyat
                    



Arka Kapak


Güzellik, bakmayı bilen gözdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı seçebiliyorum sayende. Bir insanın gözlerine bakıp, kalbini görebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden çok daha öndeyim? Herkesin dünyası kendi gördüğü kadardır sevgilim. Sen önüne bakarken, ben uzakları ezberledim. Sen olup bitenlerle ilgilenirken, ben olmayanın izindeydim.

Çivi çiviyi sökermiş, yalnızlığı kanatan hüzünlü şarkılar, yalnızlığa iyi gelirmiş. İşte ben bu şekilde hayata karşı direndim. Keşke bana akıl vereceğine, aklımı alacak kadar beni sevseydin. Ben, bir çocukluk edip büyüdüm işte! Sen büyümüşsün ama doğmamışsın bile. 

Ben, senin doğrundum sevgili. Ötekiler gelip geçerdi. Sen doğru olanı değil, geçerli olanı seçtin. Terk etmek kazanan olmaya yeter zannettin.

Bana, bir veba busesi bırakıp gittin; bak şimdi yerini başkaları aldı. Bu aşkın vebası sende, busesi bende kaldı. Seçtiğin yolda sana mutluluklar diliyorum. Unutmak alışmaktır. Unutursun demiyorum… Ama alışacaksın biliyorum.



Benim Yorumum


     Kahraman Tazeoğlu gerçekten harikalar yaratmış. Kitap öyle ustaca yazılmış ki. Gerçi pek sadece bir dili olduğunu söyleyemem ama zaten kitabın özelliği de bu :DD. 
  
     Edebi sanatları gerçekten ustaca kullanmış. Bazen Bukre-Selim dialoglarını anlamak için tekrardan okuma gereği duydum. Kelimeler o kadar kaliteli ve düzgünce seçilmiş ki insanı gerçekten kendine hayran bırakıyor.

     Doğruyu söylemek gerekirse en başlarda gerçekten sıkılmıştım. Ancak elinizde olmadan Bukre'nin dünyasına adım attıkça kitabın büyüsüne kapılıyorsunuz. Tavsiyem sıkılsanız da kitabı bırakmayın çünkü gerçekten çok iyi bir kitap. 

     Bukre'ye gelirsek aşk tarafından bir çok kez yaralanmış üniversite sınavına hazırlanan genç bir kız. 
     

22 Haziran 2014 Pazar

"Uyumsuz- VERONICA ROTH" Kitap Yorumu



                                                              
                            

 Kitap Adı: Uyumsuz
Orjinal Adı: Divergenet
Seri Adı: Uyumsuz
Kitap Yazarı: Veronica Roth
Seri Adı: Divergenet #1
Çevirmen: Uğur Mehter
 Yayınevi: Artemis



Arka Kapak:

TEK BİR SEÇİM
ARKADAŞLARINI BELİRLER


TEK BİR SEÇİM
İNANÇLARINI TANIMLAR


TEK BİR SEÇİM
SADAKATİNİ ŞEKİLLENDİRİR


HEM DE SONSUZA KADAR


TEK BİR SEÇİM
SENİ DÖNÜŞTÜREBİLİR

Beatrice Prior'ın Chicago'sunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik.


Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda.
Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez.
Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.



Genç yazar Veronica Roth heyecanlı seçimler, kalp kıran ihanetler, kan donduran sonuçlar ve beklenmedik aşklarla dolu karanlık bir geleceği anlatan gerilim serisinin ilk kitabıyla edebiyat sahnesine çıkıyor!


"Senden Önce Ben-JOJO MOYES" Kitap Yorumu



                                      
Kitap Adı: Senden Önce Ben
Orjinal Adı: Me Before You
Kitap Yazarı: Jojo Moyes
Sayfa Sayısı: 480
Çevirmen:  Ayşe Görür
Yayınevi: Pegasus Yayınları



Arka Kapak:




Birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu...

Yaşamın ince detayları Loudan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu...

Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor.

Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lounun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur?

Mucizelere inanmıyorsanız durup bir kez daha düşünün...


"Sakin Son Bölümleri Otobüste Giderken Okumayin. Ağlamamak için kendinizi tutmaya çalışırken bir enkaza dönüşebilirsiniz."
Tracy Williams

"Bu kitabı okuyunca duygudan duyguya koşacağınız bir lunaparka girmiş gibi oluyorsunuz. Okurken dünyayı ve zamanı durdurmak isteyeceksiniz."
Dooster

"Arkadaşların elden ele dolaştıracağı bir roman olacak. Moyes karizmatik, gerçekçi ve çarpıcı karakterler yaratmayı çok iyi biliyor."
The Independent

"Sizi bu kadar içine çekecek başka bir kitap bulmanız çok zor. Yıllardır okuduğum en güzel kitap."
Gill B.

"Bu hikâyeyi kitap bittikten çok uzun bir süre sonra bile hatırlayacak, her daim yanınızda taşımak isteyeceksiniz."
Romantic Book Lover

"Dublin Caddesi-SAMANTHA YOUNG" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Dublin Caddesi
Özgün Adı: On Dublin Street
Yazar Adı: Samantha Young
Çevirmen Adı: Deniz Ece
Yayınevi: DEX Plus
Sayfa Sayısı: 363


Arka Kapak


Joss geçmişte yaşadığı acıları bir kutuya kilitleyip her şeyi unutmak için Amerika'dan iskoçya'ya yerleşmişti ve şimdi yeni bir ev arıyordu.
Bulduğu ev Dublin Caddesi'ndeki havalı binalardan birindeydi.
Yolda bir adamla karşılaştı.
Takım elbiseli, bronz tenli, çıldırtıcı İskoç aksanlı, maço tavırlı, seksi bakışlı Braden'la.
Joss, Braden'ın her zaman kolunda taşıdığı Barbşe kılıklı kızlardan biri değildi, olmaya da hiç niyeti yoktu. 

Ama insan arzularına nereye kadar gem vurabilir? 
Kalbiniz başka, beyniniz başka şey söylüyorsa, hangisinin sözünü dinlesiniz?

Trajedi. Seks. Tutku. Kahkaha. Kıskançlık.


             New York Times Bestseller
  #1  The Wall Street Journal Bestseller
             Amazon Bestseller
             USA Today Bestseller


Ve 30 ülkede milyonlarca okuyucuya ulaşmış, son yılların en çok konuşulan aşk hikayesi.




Benim Yorumum


    Öncelikle her ne kadar yan tarafta ki "Ne Okuyorum?" bölümünde Lauren Kate'nin Azap'ı olsa da Dublin Caddesi'ni satın aldığım anda Azap'a başlamayı reddedip Dublin Caddesi'ne başladım. İyi de yapmışım.
     
    Kitap, Viriginia'da Joceleyn Butle 14 yaşında ailesinin tüm fertlerini trajedik bir kaza sonucu kaybetmesi ile başlıyor.
     Bir sonraki bölüme geçtiğin de ise -giriş bölümü sadece 2 sayfa sürüyor- İskoçyadayız. Joss muhteşem, fazlasıyla seksi, bol miktarda kas bulunduran Braden'la aynı taksiye binmesi sonucu karşılaşıyor ve hikayemiz başlamış oluyor.

      Okuduğum yorumların çoğu  "Amanınnnn! Bu ne güzel kitap. Herkes okusun. Okumayan kendini dünyadan soyutlasın lütfen." tarzındaydı. Yani hemen hemen hepsi bu kitabı kesinlikle okuyun diyordu. Bir kaç tane de bahsedildiği kadar muhteşem değil, büyük ümitlerle başlamayın kitaba gibisinden yorumlar vardı.
       Ben o az kitleye uyup büyük beklentilerle başlamadım kitaba ve sanırım bu yüzden tatmin etti. 
    

"Düşüş-LAUREN KATE" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Düşüş
Özgün Adı: Fallen
Seri Adı: Düşüş Serisi
Yazar Adı: Lauren Kate
Çevirmen Adı: Eren Abaka
Yayınevi: Epsilon
Sayfa Sayısı: 379


Arka Kapak

Stephenie Meyer'in Alacakaranlık serisinden sonra
Lauren Kate'nin kusursuz yabancılarına...Meleklerine aşık olacaksınız.

"Çekici, büyüleyici ve kokutucu"
P.C CAST, Gece Evi serisinin yazarı

Luce Daniel'ı gördüğü an tuhaf ama tanıdık bir hisle sarsıldı. Onda bilindik bir şeyler vardı. Yeni okuluna adımını attığı ilk gün onun diğerlerinden farklı olduğunu anlamıştı. Fakat Daniel anlaşılmaz bir şekilde ona karşı mesafeliydi. Luce ise pervane misali ateşe taparcasına onun çekim alanına girdiğini biliyordu. Hislerinin peşine düşüp gerçeklerle yüzleşmeye hazır mıydı? Küçücük bir sır hayatlarını ne yönde değiştirecekti? Cevaplar gerçekleri anlamlandırmada yeterli olacak mıydı?

Kaderinizdeki kişiyle asla birlikte olamayacağınızı düşünün...
Bir ömür boyu birbirinizi bulup bulup yitirdiğinizi...
DÜŞÜŞ sonsuzluğa dokunan tılsımlı bir düş gibi sizi
derinlere çekecek...





Benim Yorumum


     Bir kitap bu kadar güzel olamaz. Cideen mükemmeldi. Tamam belki biraz abartıyor olabilirim ama gerçekten çok sevdim kitabı.

      Yazar Luce'nin gittiği okul olan Sword&Cross'u gerçekten çok iyi betimlemiş. Bence tam bir Harry Potter kaçkını bu okul. 

      Sword&Cross bir nevi suçlular okulu gibi bir yer. Araba mı çaldınız? Mahkemeye çıkar ve mahkeme kararı ile okulunuz değiştirilir. Gideceğiniz yer Sword&Cross olur. 

19 Haziran 2014 Perşembe

"Opal-JENNIFER L. ARMENTROUT" Kitap Yorumu

                                    

Kitap Adı: Opal
Orjinal Adı: Opal
Kitap Yazarı: Jennifer L. Armnetrout
Seri Adı:  Lux
Çevirmen: Elif Günay
Yayınevi: Dex Yayınları


Arka Kapak:

Hala kendini beğenmiş öküzün teki olsa da artık Daemon'adirenmekten vazgeçtim çünkü, off... ona çılgınlar gibi aşığım.
Daemon'ın duygularından bir türlü emin olamıyordum ama son günlerde hiç tahmin etmediğim kadar ciddi olduğunu kanıtladı. Birlikte akıl almaz tehlikelerden geçmiş ve bölük pörçük ilişkimizi bir araya getirmeye kendimizi öyle kaptırmıştık ki... şey... ah tamam, söylüyorum işte: O yanımdayken tüm bedenimintitremesini dindiremiyorum, birlikteyken adeta ateş alıyoruz.

Ama bizim dışımızda bir sürü sorun var. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, 
ailesini koruyamıyor, ona yardım etmeliyim.


Yaşadıklarımdan sonra artık eski Katy değilim. Bambaşka biriyim, geleceğim öyle belirsiz ki... Bizi sorunların çözümüne yaklaştıran her adım, aslında içinden çıkamayacağımız korkunç bir organizasyonun parçalarına götürüyor.


Ölümler hâlâ acı veriyor, yardımlar en beklenmeyenden geliyor ve dostlar en ölümcül düşmanlara dönüşüyorlar ama biz geri adım atmayacağız. Sonunda dünyamız sonsuza kadar paramparça olsa bile. 
Birlikte güçlüyüz... ve onlar bunu biliyorlar.


***
Kimse Daemon Black kadar baştan çıkarıcı olamaz! Lux serisi, Obsidiyen ve Oniksten sonra OPAL ile ısınmaya devam ediyor!

"Buz Prenses-Camila Läckberg" Kitap Yorumu




Kitap Adı: Buz Prenses
Özgün Adı: The Ice Princess
Kitap Yazarı: Camillla Läckberg
Çevirmen: Elif Günay
Yayınevi: Doğan Kitap



Arka Kapak

         Yazar Erica Falck anne babasının ani ölümünden sonra, çocukluğunun geçtiği Fjällbacka kasabasına döner. Beklenmedik bir rastlantı sonucu, yıllardır görmediği çocukluk arkadaşı Alexin cansız bedenini bulur. Güzeller güzeli Alex buz gibi evinde, küvette yatmaktadır, bilekleri de kesiktir. 


          Erica, Alexin ailesinin isteğiyle onun hakkında bir anı yazısı hazırlamaya girişir. Ericanın yıllar boyunca uzak kaldığı dostu hakkındaki merakı giderek takıntıya dönüşürken, kasabanın dedektifi Patrik Hedström de davayla ilgili şüphelerinin izini sürmektedir. Yolları kesişen Erica ile Patrik karşı konulmaz biçimde birbirlerine doğru çekilirken, bir yandan da küçük kasabanın büyük sırrını çözmeye doğru adım adım ilerlerler. 


Benim Yorumum

     Erica anne ve babasının ani ölümün sonucu ailesinden kardeşi Anna ve kendisine kalan evleri için Fjällbacka kasabasına geri döner. 

     
     Evin ısıtma sisteminin kontrollerini yapan yaşlı adam yine kontrol yapmak için geldiğinde hiç karşılaşmadığı bir şey ile karşılaşacaktır... Ev buz tutmuştur. Küvet içerisinde güzeller güzeli Alex'in bilekleri kesik, cansız bedeni yatmaktadır.
   
     Erica bir yazardır. Fjällbacka kasabasına geri döndüğünde yokuştan aşağı koşturan yaşlı adamı görür. Adam karmakarışık şeyler söylemektedir. Ancak Erica'nın anladığı şey sadece "Ölmüş" olacaktır...

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...