21 Eylül 2014 Pazar

"Yandaş-Veronica Roth" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Yandaş
Özgün Adı: Allegiant
Seri Adı: Uyumsuz Serisi (#3)
Kitap Yazarı: Veronica Roth
Çevirmen Adı: Uğur Mehter
Sayfa Sayısı: 520
Yayınevi: Artemis Yayınları



ARKA KAPAK

TEK BİR SEÇİM
TEK BİR SEÇİM 
SENİ DÖNÜŞTÜREBİLİR

TEK BİR SEÇİM 
SENİ YOK EDEBİLİR

TEK BİR SEÇİM
KİM OLDUĞUNU BELİRLER

BİRİNİN KORKULARINI ÇEKİP 
ALDIĞINIZDA, MERHAMET DUYGUSUNU DA
ALMIŞ OLURSUNUZ.

Tris Pior'ın bir zamanlar inandığı topluluk sistem çöküşün eşiğinde. Bu nedenle Tris, yeni bir dünya keşfetme fırsatını tereddütsüz kabul ediyor. Çünkü  Tobias'la birlikte çitlerin ötesinde yalanlardan, iç içe geçmiş ilişkilerden ve acı hatıralardan uzak, yeni bir hayat kurma şansı olabilir. Oysa Tris'in öğreneceği gerçekler, ardında bıraktıklarından çok daha tehlikeli. Bildiği her şey anlamını hızla yitirirken, Tris insanın karmaşık doğasını anlamak için savaşmak zorunda. Tabii, cesaret, dostluk, fedakarlık ve aşk gibi imkansız seçimlerle karşı karşıya.

15 Eylül 2014 Pazartesi

"Alaska'nın Peşinde-John Green" Kitap Yorumu




Kitap Adı: Alaska'nın Peşinde
Özgün Adı: Looking for Alaska
Kitap Yazarı: John Green
Çevirmen Adı: Banu Talu
Sayfa Sayısı: 320
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Arka Kapak

İlk içki
İlk şaka
İlk dost
İlk aşk
son sözler


    Miles Halter, ünlülerin son sözlerine bayılan, sıradan bir gençtir. Evdeki güvenli hayata katlanamadığından François Rabelais'nin ölmeden hemen önce "Büyük Belki" olarak betimlediği bilinmezliğin ne olduğunu bulabilmek için yatılı okula yazılır. Onu Culver Creek Lisesi'nde aralarında Alaska Young da olmak üzere pek çok şey beklemektedir. Zeki, komik, son derece seksi ama bir o kadar da perişan halde olan Alaska, Miles'i kendi labirentine sürükleyecek ve "Büyük Belki" arayışında ona yol gösterecektir.

Michael L. Printz Ödülü'ne layık görülen Alaska'nın Peşinde, bir hayatın başka bir hayat üzerinde ne kadar kalıcı izler bırakabildiğini muhteşem bir dille anlatıyor. Pek çok ödül sahibi John Green'in bestseller olan bu kitabı, çağdaş kurgu kitaplar arasında çığır açan yepyeni bir ses.


14 Eylül 2014 Pazar

Mim | Kitap Kahramanları ve Biz



   Merhabaaa. Çok mu boşladım blogu ne :( Geçerli sebeplerim var ama :DD Neyse, sevgili Naz'lı Kitaplık beni mimlemiş :D Bol bol teşekkürler  ^_^ 
    Şimdi geçelim sorularımıza ve cevaplarıma :D

8 Eylül 2014 Pazartesi

"Tutku-Lauren Kate" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Tutku
Özgün Adı: Passion
Seri Adı: Düşüş Serisi
Kitap Yazarı: Lauren Kate
Çevirmen Adı: Kübra Tekneci
Sayfa Sayısı: 373
Yayınevi: Epsilon Yayınları


Arka Kapak

YÜZYILLAR ARASINDA SAVRULAN TUTKU,
DÜŞÜŞ SERİSİNİN HAYRANLARINI KESİNLİKLE 
HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAK...

Luce, Daniel için canını verirdi.

Vermişti de. Hem de birçok kez. Zaman içerisinde, her defasında birbirlerinden kopmak zorunda kalacaklarını bilseler de Luce ve Daniel birbirlerini bulmaya devam etmişlerdi: Luce ölüyor, Daniel ise kalbi kırık bir halde tek başına kalıyordu. Fakat belki de bu şekilde olmak zorunda değildi...


Luce geçmiş yaşamlarında bir şeyin -ya da birinin- yardımcı olabileceğine emindir. Bu nedenle bu hayatının en önemli yolculuğuna çıkar... Daniel ile olan aşkına bizzat tanık olmak ve aşklarını sonsuz kılacak yolu bulmak için kendi geçmişine gider.
Cam, melekler ordusu ve Sürgünler, çaresiz bir şekilde Luce'u yakalamaya çalışmaktadır, fakat hiçbiri Daniel kadar çılgına dönmemiştir. Luce'la paylaştıkları geçmiş boyunca onu takip eden Daniel, Luce'un tarihi değiştirmesi halinde olabileceklerden korkmaktadır.
Çünkü asırlar boyunca süren sevgileri sonsuza dek alevlerin arasına hapsolabilir.

1 Eylül 2014 Pazartesi

"Demir Kız-Julie Kagawa" Kitap Yorumu



Kitap Adı: Demir Kız
Özgün Adı: The Iron  Doughter
Seri Adı: Demir Periler (#2)
Kitap Yazarı: Julia Kagawa
Çevirmen Adı: Zeynep İyigün
Sayfa Sayısı: 411
Yayınevi: Pegasus Yayınları


Arka Kapak
Hayatı boyunca hiçbir yere uyum sağlayamamış yarı insan, yarı peri Mehgan, Prens Ash'in kayıplara karıştığı Kış Divanı'nda tutsaktır. Demir perileri yendiğini sanan genç kız, Mevsimler Asası'nın Tekinsiz Divanı'ndan çalınmasıyla, savaşın daha yeni başlayacağını anlayacaktır.
Savaş çanlarını susturmak ve masumiyetini kanıtlamak için peri ve fani dünyaları arasında mekik dokurken büyü gücüne anlayamadığı bir nedenle erişemeyen Meghan'ın tek silahı zekasıdır. Ancak demir gibi bir irade geliştirirken bile fazlasıyla insanı olan kalbindeki özlem fısıltılarını duymazdan gelemeyecektir.
Bu yolculuğunda Meghan'a tanıdık isimler ve yepyeni tuhaf karakterler eşlik ediyor.

Fani dünya bensiz dönerken Kış Divanı'nda tutsağım. Zaman algımı yitirdim. Demir Divan'da keşfettiğim büyü gücümü kullanamıyorum ve Ash kayıplara karıştı.

En azından Demir perileri yendiğimi sanıyordum...
Ta ki Mevsimler Asası çalınana kadar
&
Onu geri alacağım.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...